SUPPORT

ALARM NUMMER BELLEN

Een van de belangrijkste dingen die u moet weten is dat het bellen van een alarmnummer zoals 112 vaak niet werkt met een satelliet telefoon. Uitzonderingen zijn Amerika en Australië, hier zou het alarmnummer wel gewoon moeten werken. De reden waarom dit zo is, is omdat u een noodnummer zoals 112 een lokaal nummer is. De satelliettelefoon belt vanaf een internationaal nummer. Sommige landen hebben dit probleem opgelost door een internationaal noodnummer te hebben. Een voorbeeld hiervan is Zweden, hier is het internationale noodnummer +46 63 107 112. Dit nummer kunt u prima met uw satelliettelefoon bellen.

Ons advies is daarom om altijd het nummer van de lokale reddingsdiensten bij de hand te hebben. Ook raden wij u aan om voor uw reis het nummer van de lokale ambassade op te zoeken.

In Zweden hebben ze dit probleem opgelost door ook een internationaal 112 nummer te hebben (+46 63 107 112) wat u gewoon met uw satelliet telefoon kunt bellen.

RESTRICTIES IN LANDEN

In sommige landen kunt u de satelliettelefoon niet gebruiken. De reden hiervan is niet omdat er geen dekking is, maar omdat sommige landen onder een embargo vallen. Iridium is een Amerikaans bedrijf en valt on deze reden onder het US-Embargo.

Landen waar u Iridium op dit moment niet kunt gebruiken zijn Cuba, Noord-Korea en Iran.

Landen waar het gebruiken van een satelliet telefoon verboden zijn China, India en Myanmar.

Om een Iridium telefoon in Rusland te mogen gebruiken, moet deze geregistreerd zijn bij “Iridium_Russia”. Dit is bij al onze satelliettelefoons het geval, u kunt onze satelliettelefoons dus gewoon gebruiken in Rusland.

TEST NUMMER

Als u een satelliettelefoon huurt wilt u natuurlijk zeker weten dat deze werkt. Om te testen of uw satelliettelefoon werkt kunt u gebruik maken van het onderstaande gratis telefoon nummer. Zorg er wel voor dat u een actieve sim heeft en dat u zich in het zicht bevindt van de satelliet waarmee u contact wilt maken.

Iridium test nummer:

0014807525105

INTERNET

Internet via een satelliettelefoon erg traag. Hier onder vind u instructies om u op weg te helpen uw telefoon als modem te gebruiken. Er is ook bruikbare informatie te vinden in de meegestuurde handleiding van de satelliettelefoon.

Handleiding:

Iridium 9555

Drivers:

Iridium USB Drivers 9555

HANDLEIDING

Om een beter idee te krijgen over de werking van de satelliettelefoon die u huurt, kunt u via de onderstaande links de handleidingen downloaden. De handleidingen zijn helaas niet in het Nederlands beschikbaar.

Handleiding Iridium 9555

Iridium 9555

Quick Start Iridium 9555

Iridium 9555 – Quick Start

STEL EEN VRAAG, OF RESERVEER DIRECT EEN SATELLIETTELEFOON